Művészellátó Blog

NEOART
NEOART
2022.09.30 10:47
Akril festés kezdőknek

Akril festés kezdőknek - ezeket a tippeket érdemes szem előtt tartani

Mindent el kell kezdeni valahogy, nincs ez másként az alkotó művészetekkel sem. Vannak, akiknek vérükben van az alkotás, míg másoknak elkél néhány tipp, hogy bátran vessék magukat az új kalandba. Az akril festés kezdőknek is egy nagyon jó lehetőség arra, hogy élményként élhessék meg már az első próbálkozásokat.

NEOART
NEOART
2022.07.26 09:33
Temperakészlet

Mi is az a tempera?

A tempera alapvetően egy festészeti módszert jelöl, amelyhez temperafestéket használunk. Ez a festéktípus gyakorlatilag egy olajos és vizes emulzióban eloszlatott festék, amely ennek köszönhetően némileg folyékony állaggal rendelkezik. Maga a festék higítható a munka során víz felhasználásával, azonban megszáradása után már nem alkalmas erre.

NEOART
NEOART
2022.07.14 15:48
Művészecsetek

Hogyan válasszunk jól a művész ecsetek közül?

A művész ecsetek nagyon fontos eszközök az alkotóművész kezében, s minőségi ecsetekkel még azok is szép és különleges műveket tudnak létrehozni, akiket csupán átlagos tehetséggel áldott meg az ég.

NEOART
NEOART
2022.07.12 23:10
Porpasztell

Mi mindenre jó a porpasztellkréta?

A művészeti alkotások nagyon sokféleképpen készülhetnek, s ez a sokféleség megnyilvánul mind a módszerek, technikák, mind pedig az azokhoz felhasznált kellékek és anyagok szempontjából egyaránt. Az egyik ilyen lehetőség a porpasztellkréta használata, amely ráadásul önmagában is rengeteg lehetőséget rejt. 

Tartson velünk, és ismerkedjen meg ezzel a termékkel!

Az akvarellfesték titka - mi mindent érdemes tudni róla?  Mi egyáltalán az akvarelltechnika?

Mi egyáltalán az akvarelltechnika? A név önmagában is sejteti, hogy némi vízre valószínűleg szükség lesz a feladathoz, de ezenfelül már rengeteg különböző kérdés felmerülhet az érdeklődőkben. Blogbejegyzésünkben igyekszünk bemutatni a technikát, és a hozzá szükséges anyagokat, köztük az akvarellfesték típusait is.

Mi mindenre jó a gyönyörű Bristol karton?

A Bristol karton még az avatatlan szemek számára is kifejezetten szép papír, amelyet ráadásul különlegessé tesz, hogy nagyon sokféle alkotáshoz használhatjuk őket. 

A csodás, ragyogóan fehér rajzkartonon fantasztikusan mutatnak a grafikai művek, de műszaki rajzok elkészítéséhez is kiváló alapnak számít. Ezenfelül ha rajzolni szeretnénk egy igazán szép felületre, vagy nyomtatáshoz keresünk megfelelő alapanyagot, akkor a Bristol karton kitűnő választásnak bizonyul majd.

NEOART
NEOART
2022.06.02 09:37
Művészkellékek

Megfelelő művészkellékek nélkül alkotás sincs!

A művészkellékek alapvető feltételei annak, hogy valóban művészi alkotások születhessenek. Noha az igazán nagyok akár egy szalvétára is fantasztikus dolgokat képesek alkotni, azért még nekik sem mindegy a felület és az eszköz, amellyel dolgozhatnak.

NEOART
NEOART
2022.05.20 13:06
Mire jó az átírópapír?

Átírópapír vagy átrajzolópapír, grafitpapír

Aki még csak ismerkedik a kreatív lehetőségekkel, s szeretné kibontakoztatni saját alkotóvágyát, az előbb vagy utóbb belefut a transzferpapírok vagy átíró-, átrajzolópapírok nyújtotta lehetőségekbe. A kérdés az, hogy hogyan lehet ezt a technikát kamatoztatni, és mi mindent érhetünk el vele? Lássuk, mik azok a transzferpapírok, s mire használhatjuk fel őket!