Művészellátó Blog

Temperakészlet

NEOART
NEOART
2022.07.26 09:33
Temperakészlet

Mi is az a tempera?

A tempera alapvetően egy festészeti módszert jelöl, amelyhez temperafestéket használunk. Ez a festéktípus gyakorlatilag egy olajos és vizes emulzióban eloszlatott festék, amely ennek köszönhetően némileg folyékony állaggal rendelkezik. Maga a festék higítható a munka során víz felhasználásával, azonban megszáradása után már nem alkalmas erre.

A temperakészlet mindannyiunkban felidézi a gyermekkorunkat, s ha nem voltak igazán élvezetesek a rajzóráink, akkor elég nagy esély van arra, hogy elítélően nyilatkozzunk erről a festéktípusról, illetve a vele megalkotható képekről. Pedig a tempera egy igazán fantasztikus festék, amivel bámulatos dolgokat alkothatunk.

Minden bizonnyal érdekes tény, hogy mielőtt az olajfestékek elterjedtek volna, ezzel a festéktípussal készítették a művészek is alkotásaikat. Ahhoz, hogy a termékben a víz és az olaj keveredjen egymással, speciális emulziót alkalmaznak, amely többféle alapanyag felhasználásával készülhet. 

A temperafesték előnye, hogy szinte bármilyen anyagon alkalmazhatjuk, ezért sokoldalú felhasználást biztosít, illetve maximálisan lehetővé teszi a kreatív fantáziáink kibontakoztatását. Fa, fal vagy vászon, de természetesen a kínálatunkban megtalálható művészpapírok is rendelkezésére állnak azoknak, akik ezzel a technikával szeretnének alkotásokat létrehozni.

 

A temperakészlet kiválasztása

A választás, illetve rendelés során viszonteladóink számára javasoljuk felmérni a vásárlói igényeket. Érdemes tisztában lenni azzal, hogy jellemzően milyen típusú anyagok, kellékek és eszközök azok, amelyre a nálunk megforduló érdeklődők igényt tartanak. Kínálatunkban professzionális minőségű termékeket kínálunk elérhető áron, mellyel az üzlet polcait gazdagon fel lehet szerelni minden olyan hozzávalóval, amely a kezdő, a hobbi és a profi művészek részéről egyaránt keresettek.

Érdemes szem előtt tartani, hogy a minőségi alapanyagok és eszközök adnak igazán lehetőséget arra, hogy a hobbi, valamint a kezdő alkotók is sikereket, valódi élményt tapasztaljanak meg egy-egy alkotás során, ezért érdemes a színvonalas termékek választását a figyelmükbe ajánlani. Hiszen ez egy nagyon jó módja annak, hogy visszatérő vásárlókat szerezzünk az érdeklődők közül.

A temperakészlet kiválasztása fontos része ennek a folyamatnak, s érdemes akár szélesebb színpalettát ajánlani annak érdekében, hogy minden elképzelés megvalósulhasson.

 

Milyen előnyökkel rendelkezik egy temperakészlet?

Egyrészt a benne található festékek a kiváló minőségnek köszönhetően igazán gazdagon pigmentáltak, így a létrehozott műalkotások is gyönyörűek lesznek. Már a gyerekeknél is nagyon fontos szempont, hogy az alkotás ne elvegye a kedvüket, s ne taszítsa őket a filctollak világába, hanem érezhessék és élvezhessék az alkotás örömét olyan alapanyagok felhasználásával, amelyek alkalmasak a csodálatos színek megjelenítésére a munkáikban. 

Egy komplett készlet értelemszerűen hordozza azt az előnyt, hogy sokféle szín megtalálható benne, így igazán szép festékekkel és színekkel alkothat valami szépségeset az, aki ezeket a temperakészleteket választja.

A szívóképes felület biztosításával azt fogják tapasztalni a vásárlók, hogy a temperával könnyen, egyszerűen alkothatnak színpompás képeket, ráadásul már vékony rétegben is gyönyörű eredményeket érhetnek el. A tempera ráadásul akár lakkozható is az olajfestékhez hasonlóan. Nézze meg kínálatunkat, és töltse fel készleteit, kápráztassa el vásárlóit minőségi alapanyagokkal!