Művészellátó Blog

Művészecsetek

NEOART
NEOART
2022.07.14 15:48
Művészecsetek

Hogyan válasszunk jól a művész ecsetek közül?

A művész ecsetek nagyon fontos eszközök az alkotóművész kezében, s minőségi ecsetekkel még azok is szép és különleges műveket tudnak létrehozni, akiket csupán átlagos tehetséggel áldott meg az ég.

A minőségi eszközök és kellékek segítenek csodát művelni!

Az ma már senkit sem lep meg, hogy igazán fantasztikus eredményeket nehéz elérni anélkül, hogy rendelkeznénk hozzá azokkal a hozzávalókkal, amelyek egyáltalán lehetővé teszik, hogy létrehozzuk azt, amire vágyunk. 

Mi, a NEOART Nagykereskedés szakemberei a szívünkön viseljük azt, hogy minél többen jussanak olyan színvonalú eszközökhöz és anyagokhoz, amelyekkel képessé válnak az önmegvalósításra, az önkifejezésre és az alkotás örömének megélésére.

Viszonteladóink számára ennek szellemében olyan széles és minőségi választékot állítottunk össze, amellyel tökéletesen ki tudják szolgálni mind a lelkes kezdők, mind a legprofibb művészek igényeit.

 

Az ecset az alkotóművész legjobb barátja

Az ecset a legjobb barátja a művésznek, hiszen annak minőségétől legalább annyi minden függ, mint a papír vagy vászon színvonalától vagy a professzionális festékektől, rajzeszközöktől. 

Az ecset az egyik legjobb példa arra, hogy megfelelő minőség nélkül egyes technikák, megoldások egész egyszerűen nem kivitelezhetőek. Egy komplett művész ecsetkészlet éppen ezért többféle darabot is tartalmaz. Lássunk néhány példát az egyszerűbb ecsetekre!

 

A művész ecsetek típusai

Jellemző, hogy minden alkotónak megvan a maga preferenciája, ami az ecseteket illeti. Azonban nem lehet mindig csak a személyes előnyben részesítést követni, ha arról van szó, hogy melyik ecsettel dolgozzunk, hiszen azt befolyásolja az is, hogy mit szeretnénk megvalósítani vele. 

Emellett egyáltalán nem mindegy az sem, hogy milyen festékkel szeretnénk dolgozni, s közben milyen technikákat szeretnénk használni. Sőt, még az a téma, amely éppen az alkotás középpontjába helyeződik majd, szintén hatással lesz arra, hogy milyen ecsetet válasszunk.

 

Milyen az ecset szőre?

Az, hogy valamilyen szintetikus anyag felhasználásával megalkotott ecsetet vásároljunk, vagy inkább a szőrből készült szálak mellett döntünk, nem annak kérdése, hogy mennyivel kedveljük jobban a természetes vagy a mesterséges anyagokat, hanem annak, hogy milyen festékkel szeretnénk dolgozni. 

A puha fejű ecset, amely természetes szálakat tartalmaz, tökéletes választás vízfestékhez, akvarellfestékhez, valamint selyemfestéshez. Akril- és olajfesték esetében, ha kicsit kuszára szeretnénk a dolgokat a képen, disznósörte ecset lesz a legjobb döntés. A szintetikus fejes ecsetek az akrilfestés, az olajfestés, sőt, a textilszobrászat esetén is az egyik legnagyszerűbb választásnak bizonyul.

A sörte kialakítása mellett ezúttal a méret sem mindegy, hiszen egészen más eredményeket kapunk, ha kicsi vagy nagy fejű ecsettel szeretnénk megvalósítani ugyanazt. Minden elképzeléshez megvan a tökéletes méret, melyeket számok segítségével is beazonosíthatunk, ha vetünk egy-egy pillantást az ecsetek nyelére.

A művészecseteknek természetesen a formája sem egyforma. Lehet kerek vagy lapos, vágott végű, macskanyelv, ovális hegyű, legyező vagy kontúrozó, sőt, ágrajzoló ecsetet is választhatunk. Az ecset fejformája értelemszerűen meghatározza, hogy milyen lenyomatra képes a papíron.

Egy művésznek tehát - legyen az kicsi vagy nagy - a lehető legjobb, minőségi kellékekre van szüksége az örömteli alkotáshoz. Nézze meg kínálatunkat!